Zeleninová praženica
2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
1
ks
jarná cibuľka
1
ks
farebná pprika
2
ks
paradajka
1
hrsť
olivy
20
g
syr Feta
1
PL
olej
1
štipka
oregano
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Jarnú cibuľku nakrájame nadrobno. Zeleninu umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Syr rozmrvíme vidličkou.
2.
Na rozpálenom oleji v panvici podusíme jarnú cibuľku a papriku. Pridáme paradajky, olivy a dusíme, dokým sa nevyparí takmer všetka voda. Zeleninu dochutíme oreganom, soľou, korením a zalejeme rozšľahanými vajíčkami.
3.
Praženicu stále miešame a keď vajíčka začnú tuhnúť, pridáme syr a praženicu odstavíme. Ihneď ju naložíme na taniere a podávame s čerstvým pečivom.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.