Pridať recept

Cesnakové šampiňóny

ingrediencie

250 g
čerstvé šampiňóny
2 PL
olivový olej
4 strúčiky
cesnaku
1/2 ks
citrón
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
1 zväzok
nasekaná petržlenová vňať

postup

1.
Šampiňóny poriadne oškrabeme a nakrájame na väčšie kusy. Vo veľkej panvici na rozpálenom oleji ich krátko opražíme a keď začnú hnednúť pridáme na kolieska nakrájaný cesnak.
 
2.
Šampiňóny dochutíme soľou, korením, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme nasekanou vňaťou. Podávame ich s čerstvým chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.