Medové rezy s piškótami
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
150
g
med
150
mg
práškový cukor
1
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
1
PL
perníkové korenie
4
KL
kyslá smotana
1
KL
ocot
2
g
sóda bikarbóna
PLNKA
150
g
maslo
150
g
práškový cukor
2,5
dl
mlieko
2
ks
vaječný žĺtok
50
g
hladká múka
1
ks
vanilkový cukor
2
balíčky
okrúhle piškóty
postup
1.
Vajce so žĺtkami vyšľaháme do peny. Pridáme rozpustený med, smotanu a premiešame, nakoniec pridáme múku s perníkovým práškom a sódou a dáme piecť.
2.
Medzitým si pripravíme plnku: mlieko zmiešame s múkou a uvarime hustú kašu. 2 žĺtky, maslo a vanilkový cukor vymiešame a dávame do chladnej kaše.
3.
Keď cesto vychladne prekrojíme ho pozdĺžne napoly.
4.
Spodnú časť potrieme polovicou plnky, na to poukladáme piškóty a potrieme zvyšnou plnkou, ale trocha plnky si odložíme aj na vrchný plát a ten ešte potom môžeme pofŕkať čokoládou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.