Pridať recept

Poľský bigos

4
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kyslá kapusta
400 g
biela kapusta
200 g
bravčové mäso bez kosti
150 g
suchá saláma
100 g
údený bravčový bôčik
30 g
tuk
20 g
sušené huby
50 g
paradajkový pretlak
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.

Kyslú kapustu nadrobno nakrájame, zalejeme troškou vriacej vody a varíme domäkka ( asi hodinu ). Bielu kapustu očistíme, umyjeme, nastrúhame, zalejeme malým množstvom vriacej vody a uvaríme spoločne so sušenými hubami. Bravčové mäso umyjeme, osušíme, osolíme a na rozpálenom tuku z každej strany osmažíme. Mäso spoločne s údeným bôčikom pridáme ku kyslej kapuste a dusíme domäkka. Mäso s bôčikom vyberieme z kapusty a nakrájame na malé kocky.

 
2.

Bielu kapustu zmiešame s kyslou kapustou, pridáme mäso, bôčik, nakrájanú salámu a paradajkový pretlak. Všetko dôkladne premiešame. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Bigos môžete pripraviť len z kyslej kapusty. Chuť sa zvýrazní ak pridáte červené víno.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
lindamillan1
23.1.2021 11:01 | |
+11 -9
fuj suchý salám som tam jakživ nejedla v bigosi.takisto mi chýba tradične vkladaná cvikla po dovarení a aj postup je typicko patlalkovský,...toto je zas jeden náš sľovenský gazdinkovský počin navariť zo sekery čokoľvek a nazvať to po a) minestrone alebo po b) bigos...a tradičný..Chýba troška talianskej precíznosti, kedy by taká gazdinká nikdy nespotvorila tradičný recept vymyslenými ingredienciami,toto je možno obstojná zmeska pre brigádnikov na stavbe, treba ju nazvať polievka inšpirovaná tradičným bigosom
Anonymný nick
31.1.2015 15:32 | |
+10 -7
Prvý krát som sa s týmto jedlom stretla v Tescu a chutilo mi. Vtedy som si myslela, že je to niečo úsporné, čo sa varí zo zbytkov v kuchyni *503* Teraz som to podľa tohto receptu skúsila aj ja a chválim si to - je to naozaj výborné jedlo z výborných surovín! (y)
Podobné články
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Kyslá kapusta z pohára: Najjednoduchší spôsob ako fermentovať kapustu
Kyslá kapusta z pohára: Najjednoduchší spôsob, ako fermentovať kapustu
Výborná, chrumkavá, kvasená kapusta so všetkými svojimi benefitmi už za dva týždne.
Poľský bigos
Zvýšila vám kyslá kapusta? Pripravte si jeden z najstarších receptov - poľský bigos
Bigos vo viacerých ohľadoch pripomína našu kapustnicu, preto si ho istotne obľúbite aj vy.
Čínska kapusta
Super zdravá, chrumkavá a lacná čínska kapusta
Málo kalórií a more nutričných benefitov. Taká je čínska kapusta.
Ako správne skladovať kapustu
Kapusta: Ako ju správne skladovať, aby vydržala svieža a chrumkavá čo najdlhšie
Kapustu môžete bezpečne uskladniť až na niekoľko mesiacov. Poradíme ako.
Plnená kapusta
5 najobľúbenejších receptov zo sladkej kapusty
Päť inšpirácií zo sladkej kapusty, ktoré ste už určite pripravovali, pripravujete a pripravovať budete.