Pridať recept

FOTORECEPT: Púštny piesok

ingrediencie

200 g
maslo Palmarin
100 g
cukor práškový
50 g
sušené mlieko
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker
1 ks
citrónová kôra
250 g
hladká múka špeciál
1 ks
vaječný žĺtok
1 ks
vanilkový cukor Dr Oetker na obalenie

postup

1.
Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým mliekom, práškovým a vanilkovým cukrom.
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
 
2.
Pridám citrónovú kôru,
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
3.
žĺtok a vymiešam.
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
4.
potom pridám múku a vypracujem cesto.
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
5.
Na doske ho vypracujem na hladko a rozdelím na 3 časti.
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
6.
Z každej urobím šúľok,
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
7.
zabalím do mikroténu a odložím cez noc do chladničky.
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
8.
Potom vysypem 1 vanilkový cukor a každý šúľok v ňom obalím.
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
9.
Potom šúľky pokrajam na 1 cm kolieska,
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
10.
uložím na pomastený plech a upečiem.
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
11.
Upečené uložím do dózy a za 2-3 dni sú fajnové.
Fotorecept: Púštny piesok
Fotorecept: Púštny piesok
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Medové rezy
Ako na vynikajúce medové rezy? Klasika, ktorá nesmie chýbať na vianočnom stole KROK ZA KROKOM
Medové rezy sú jedným z najtradičnejších vianočných zákuskov. Ich príprava nie je náročná, ale je dobré...
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...