Šafranová omáčka
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
smotana na šľahanie
125
ml
suché biele víno
1
PL
maslo
štipiek
šafrán
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
Do hrnca vlejeme víno, zvoľna varíme, až kým sa polovička obsahu nevyparí. Potom pridáme smotanu. Suroviny poriadne miešame. Na miernom ohni vytvárame polovicu obsahu. Vložíme maslo a znovu zamiešame. Do takto pripravenej omáčky pridáme šafran, ktorý jej dodá sýto žltú farbu. Nakoniec dochutíme soľou a korením. Ak doma náhodou nemáme šafran môžeme ho nahradiť kurkumou. Táto omáčka sa ideálne hodí k rybám.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.