Pridať recept

FOTORECEPT: Marocké citrónové kurča

4
porcie
75
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
kuracie stehná
olivový olej
soľ
mleté čierne korenie
1 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
citrón
1 ČL
šafrán
2 ČL
čerstvý nastrúhaný zázvor
olivy

postup

1.
Suroviny.
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Zdroj: eruska25
 
2.
Cibuľu nastrúhame na strúhadle.
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Zdroj: eruska25
3.
V zapekacej mise zmiešame cibuľu, petržlenovú vňať, kto má, tak aj koriandrovú vňať,ďalej cesnak, soľ, korenie, zázvor, šafrán, 2 PL olivového oleja, citrónovú šťavu a kôru z jedného, prípadne dvoch citrónov.
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Zdroj: eruska25
4.
Do tejto marinády vložíme prekrojené stehná a necháme1 hodinu v chladničke.
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Zdroj: eruska25
5.
Zalejeme vriacou vodou, zakryjeme a dáme piecť do rúry pri 200 st. C 40 minút.
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Zdroj: eruska25
6.
Potom pridáme olivy a dopečieme nezakryté.
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Zdroj: eruska25
7.
Dopečieme ešte asi 15 minút.
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Fotorecept: Marocké citrónové kurča
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať