Pridať recept

FOTORECEPT: Domáce žemličky

9
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
hladká múka
250 ml
mlieko
25 g
čerstvé droždie
1 ČL
cukor
1 ČL
soľ
50 g
maslo

postup

Mäkké chutné žemličky.
1.
V 100 ml teplého mlieka rozpustíme cukor, pridáme droždie a necháme vykysnúť.
Fotorecept: Domáce žemličky
Fotorecept: Domáce žemličky
Zdroj: eruska25
 
2.
Vypracujeme cesto, kým sa nelepí na stenu nádoby.
Fotorecept: Domáce žemličky
Fotorecept: Domáce žemličky
Zdroj: eruska25
3.
Necháme vykysnúť na teplom mieste 30 - 40 minút.
Fotorecept: Domáce žemličky
Fotorecept: Domáce žemličky
Zdroj: eruska25
4.
Vykysnuté cesto nakrájame na 9 bochníkov.
Fotorecept: Domáce žemličky
Fotorecept: Domáce žemličky
Zdroj: eruska25
5.
Preložíme na plech s papierom. Každý bochník nožom narežeme.
Fotorecept: Domáce žemličky
Fotorecept: Domáce žemličky
Zdroj: eruska25
6.
Potrieme maslom, posypeme semienkami podľa chute, trochu osolíme. Necháme ich ešte trochu podkysnúť.
Fotorecept: Domáce žemličky
Fotorecept: Domáce žemličky
Zdroj: eruska25
7.
Pečieme pri 200 st. C asi 20 minút.
Fotorecept: Domáce žemličky
Fotorecept: Domáce žemličky
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať