Šunkové buchty
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/4
kg
polohrubá múka
125
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
1
dl
kyslá smotana
1
ks
vajce
Plnka
1/4
kg
údené mäso
2
ks
bielok
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Múku, maslo, žĺtok, soľ a smotanu spracujeme na cesto, ktoré necháme asi 15 min stáť. Potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme na hrúbku asi 1/2 cm a väčšou okrúhlou formičkou vypichujeme kolieska.
2.
Do prostriedku každého kolieska dáme lyžičku plnky, okraj potrieme vajcom, preložíme, spojíme a položíme na plech. Vrch potrieme vajcom a upečieme.
3.
Plnka: Uvarené údené mäso zomelieme, pridáme sneh ušľahaný z bielkov a čierne korenie a zamiešame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.