Pridať recept

Čokoládovo-pomarančové crinkles s kokosom

Čokoládovo-pomarančové crinkles s kokosom
Zdroj: goldensmile

ingrediencie

100 g
horká čokoláda s príchuťou pomaranča
120 g
horká čokoláda
60 g
maslo
2 ks
vajce
80 g
trstinovýkryštálový cukor
175 g
hladká múka
75 g
strúhaný kokos
1 PL
a pol pomarančová šťava
3/4 KL
pomarančová sušená kôra
1 KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
štipiek
soľ

Na obalenie

podľa chuti
práškový cukor, trstinový cukor, strúhaný kokos

postup

Skúste obmeniť vašu každoročnú napečenú vianočnú kolekciu :)
1.
Vo vodnom kúpeli si rozpustíme maslo s oboma čokoládami a necháme vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme vajcia s cukrom do penista, pridáme šťavu a premiešame. Primiešame vychladnutú čokoládovú zmes.
 
2.
V inej miske si spolu zmiešame múku, kokos, soľ, kôru a prášok do pečiva a primiešame k čokoládovej zmesy. Cesto si prikryjeme fôliou a dáme stuhnúť do chladničky na také dve hodiny alebo na noc.
3.
Po stuhnutí tvarujeme guličky veľkosti pinpongovej loptičky. Do jednej misky si nasypeme trstinový cukor s kokosom, do druhej práškový cukor.
4.
Každú guličku obalíme najprv v kokosovej zmesy a potom v práškovom cukre (neoklepávame, vzor bude krajšie vidno).
5.
Guličky kladieme na plech s papierom na pečenie, každú sploštíme a dáme piecť na 170 stupňov cca 10-13minút. Po upečení necháme cca 5 minút na plechu, potom ich presunieme na mriežku do úplného vychladnutia.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať