Vanilkové rožky s octom
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
hladká múka
100
g
mleté orechy
60
g
práškový cukor
2
ks
vaječný žĺtok
180
g
tuk
1
KL
ocot
1
štipka
soľ
postup
1.
Do múky dáme orechy, cukor, žĺtky, tuk, soľ, ocot a cesto zamiesime. Necháme ho stuhnúť v chlade.
2.
Potom premiesime, urobíme šúľok, pokrájame na malé kúsky a sformujeme na rožky. Poukladáme vedľa seba na vymastený plech a znovu necháme stuhnúť.
3.
Nakoniec upečieme na 180stupňov cca 8minút.
4.
Ešte horúce obaľujeme v práškovom cukre premiešanom s vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.