Pridať recept

FOTORECEPT: Huspenina

ingrediencie

1 ks
bravčové koleno
3 ks
bravčové nožičky
1 kg
bravčová koža
4 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnaku
bobkový list
celé čierne korenie
celé nové korenie
chilli paprička
soľ

postup

k zimnému obdobiu bezpochyby patrí aj varenie huspeniny... u nás varí huspeninu manžel ja mu len asistujem :-)
1.
niekto varí huspeninu bez zeleniny, môj muž varí aj so zeleninou... mäso umyjeme, ak treba očistíme, zeleninu očistíme, cesnaku dávame celú hlavu
Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: evauhlik
 
2.
a všetko spolu s koreninami dáme variť do veľkého hrnca, varíme úplne pomaličky cca 4 hod. podľa množstva mäsa... že je huspenina uvarená poznáme podľa toho, že mäso odpadáva od kosti... pri varení do huspeniny moc nezasahujeme, nemiešame nezbierame penu a pod. pri pomalom varení sa huspenina vyčistí sama...
Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: evauhlik
3.
uvarené mäso vyberieme a necháme vychladnúť, vývar scedíme ak treba ešte dosolíme... ak je vývar mastný, masť pozberáme naberačkou alebo na hladinu zľahka uložíme viac vrstiev kuchynskej papierovej utierky ktorá masť vysaje, môžeme viackrát zopakovať...
Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: evauhlik
4.
u nás sa robia tri druhy huspeniny: 1. mrkva, mäso a vývar 2. len mäso a vývar 3. len samotný vývar
Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: evauhlik
5.
u nás dávame huspeninu do sklených a plastových uzatvárateľných nádob, ľahko sa skladujú, v chladničke nezaberú veľa miesta a aj sa ľahko prenášajú - veď aj po rodine a priateľoch treba poroznášať :-)
Fotorecept: Huspenina
Fotorecept: Huspenina
Zdroj: evauhlik
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
23.1.2018 23:06 | |
+39 -29
Vody toľko, aby bolo všetko mäsko zaliate, nedávam koreňovú zeleninu (nie je to polievka ☺)iba cibuľu a cesnak, ale aj trochu údených rebier
Anonymný nick
23.1.2018 23:11 | |
+49 -27
... a žiadna vegeta,ale soľ, celé korenie nové a čierne
blackandrej
9.1.2018 14:42 | |
+38 -22
Ja robim podobne, len najskor varim len maso cca 2 hod. Az potom pridam zeleninu na dalsie 2 hod. Do tanierov len pooberane ciste maso. Prave sa vari na sporaku v tomto momente.
Anonymný nick
18.1.2018 14:54 | |
+23 -31
presne tak ju robím aj ja a niekedy tam pridam bravčové srdcia.
XXeXtrem
26.1.2016 17:02 | |
+131 -35
Recept vyzerá byť v pohode ale koľko litrov vody na to ide 1 kg koží je dosť či? koľko je to asi porciíí?
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...