Pridať recept

Hrušky v červenom víne

ingrediencie

3 PL
trstinový cukor
1/2 liter
červené víno
1 balíček
želatína
1 ks
škorica celá
5 ks
klinčeky
4 ks
hruška
trochu
kôra z pomaranča

postup

1.
Vo víne rozmiešame cukor, pridáme škoricu, klinčeky, pomarančovú kôru a zohrievame, kým sa cukor nerozpustí.
 
2.
Hrušky ošúpeme, ale stopku necháme. Vložíme ich do vína a pomaly varíme asi 25 minút. Obraciame ich, aby bola namočená celá hruška. Varíme ich do zmäknutia.
3.
Hrušky vyberieme, víno precedíme a rozmiešame v ňom želatínu. Pomaly ohrievame, až kým víno nezhustne. Nakoniec vínom prelejeme hrušky a necháme vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať