Pridať recept

Jahodové tortičky

ingrediencie

1 PL
trstinový cukor
1 PL
kukuričný škrob
1 hrnček
pomarančová šťava
1/4 ČL
vanilkový extrakt
1,5 hrnčeky
čerstvé jahody
6 ks
piškótový korpus

postup

1.

V malom hrnci zmiešame cukor a kukuričný škrob, prilejeme pomarančovú šťavu. Privedieme do varu a za stáleho miešania varíme 1min. od bodu varu alebo kým zmes nezhustne a nezačne bublať. Hrniec zložíme zo sporáka a vmiešame extrakt. Necháme úplne vychladnúť.

 
2.

Pomarančovú zmes a jahody jemne zmiešame v miske. Prikryjeme a dáme na 30 min. vychladiť. Zmes naberieme do korpusov a podávame.

3.

TIP: Táto zmes je tiež vynikajúca so zmrzlinou, s krehkou bábovkou alebo koláčom z piškótového cesta bez tuku.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať