Pečená špargľa s citrónovou omáčkou a s dijonskou horčicou
nízka
náročnosť
ingrediencie
90
dkg
zelená špargľa
4
ČL
extra panenský olivový olej
podľa chuti
soľ
2
strúčiky
cesnaku
1
ČL
citrónová kôra
2
PL
citrónová šťava
1/2
ČL
dijonská horčica
1/4
ČL
mleté čierne korenie
postup
1.
Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Špargľu, 2 ČL olivového oleja, soľ a cesnak vložíme do veľkej misy a dobre premiešame, aby sa špargľa obalila. Špargľu preložíme na plech. Pečieme 12 min. pri teplote, resp. dochrumkava.
2.
Zvyšné 2 ČL oleja, citróovú kôru, šťavu z citróna, horčicu a korenie zmiešame v malej miske a vyšľaháme metličkou.
3.
Špargľu naaranžujeme na tanier a polejeme ju pripravenou šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.