Pridať recept

Pečená špargľa s citrónovou omáčkou a s dijonskou horčicou

Pečená špargľa s citrónovou omáčkou a s dijonskou horčicou
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

90 dkg
zelená špargľa
4 ČL
extra panenský olivový olej
podľa chuti
soľ
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
citrónová kôra
2 PL
citrónová šťava
1/2 ČL
dijonská horčica
1/4 ČL
mleté čierne korenie

postup

1.

Rúru predhrejeme na 200 stupňov. Špargľu, 2 ČL olivového oleja, soľ a cesnak vložíme do veľkej misy a dobre premiešame, aby sa špargľa obalila. Špargľu preložíme na plech. Pečieme 12 min. pri teplote, resp. dochrumkava.

 
2.

Zvyšné 2 ČL oleja, citróovú kôru, šťavu z citróna, horčicu a korenie zmiešame v malej miske a vyšľaháme metličkou.

3.

Špargľu naaranžujeme na tanier a polejeme ju pripravenou šťavou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.