Pridať recept

Kačacia terina

6
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
kačacia pečeň
300 ml
mlieko
2 ks
kačacie stehno
1 štipka
mletý muškátový oriešok
30 ml
koňak
200 ml
biele víno
6 vetvičiek
čerstvý tymián
1 ks
cibuľa
1 PL
extra panenský olivový olej
100 ml
smotana na šľahanie
1 štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
3 ks
bobkový list

postup

1.
Kačaciu pečeň umyjeme studenou vodou, odblaníme a necháme cez noc namočenú v mlieku v chladničke.
 
2.
V miske zmiešame koňak, víno, tymián, bobkový list, muškátový oriešok, soľ, korenie a v tejto marináde necháme cez noc marinovať nadrobno nakrájané kačacie stehná zbavené kože.
3.
Pečeň scedíme, pridáme ich k mäsu a necháme marinovať spoločne ešte jeden deň.
4.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Z marinády odstránime bobkový list a na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej polovicu pečene a krátko ju opečieme.
5.
Všetko mäso spolu s cibuľkou dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zmes potom vyšľaháme v mixéri spolu so smotanou. Nakoniec celú zmes dochutíme soľou a korením.
6.
Hotovou zmesou naplníme formičky, uzavrieme ich alebo zakryjeme alobalom s malým otvorom. Vložíme ich do rozpáleného hrnca s vriacou vodou tak, aby siahala do 2/3 našich formičiek.
7.
Potom hrniec vložíme do rúry a terinu pečieme cca 90 minút vo vyhriatej rúry. Potom ju vyberieme z vodného kúpeľa, necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ju vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...