Kačacia terina
6
porcií
160
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
kačacia pečeň
300
ml
mlieko
2
ks
kačacie stehno
1
štipka
mletý muškátový oriešok
30
ml
koňak
200
ml
biele víno
6
vetvičiek
čerstvý tymián
1
ks
cibuľa
1
PL
extra panenský olivový olej
100
ml
smotana na šľahanie
1
štipka
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ
3
ks
bobkový list
postup
1.
Kačaciu pečeň umyjeme studenou vodou, odblaníme a necháme cez noc namočenú v mlieku v chladničke.
2.
V miske zmiešame koňak, víno, tymián, bobkový list, muškátový oriešok, soľ, korenie a v tejto marináde necháme cez noc marinovať nadrobno nakrájané kačacie stehná zbavené kože.
3.
Pečeň scedíme, pridáme ich k mäsu a necháme marinovať spoločne ešte jeden deň.
4.
Rúru vyhrejeme na 180°C. Z marinády odstránime bobkový list a na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme k nej polovicu pečene a krátko ju opečieme.
5.
Všetko mäso spolu s cibuľkou dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku. Zmes potom vyšľaháme v mixéri spolu so smotanou. Nakoniec celú zmes dochutíme soľou a korením.
6.
Hotovou zmesou naplníme formičky, uzavrieme ich alebo zakryjeme alobalom s malým otvorom. Vložíme ich do rozpáleného hrnca s vriacou vodou tak, aby siahala do 2/3 našich formičiek.
7.
Potom hrniec vložíme do rúry a terinu pečieme cca 90 minút vo vyhriatej rúry. Potom ju vyberieme z vodného kúpeľa, necháme vychladnúť pri izbovej teplote a potom ju vložíme na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.