Pridať recept

Mrkvová torta s marcipánom

70
porcií
62
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

4 ks
vajce
3/4 hrnček
olej
1 hrnček
trstinový cukor
1 KL
vanilková esencia
2 hrnčeky
pšeničná celozrnná múka
2 KL
kypriaci prášok do pečiva
2 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
8 ks
mrkva
1 hrnček
vlašské orechy
1 PL
citrónová kôra

Krém

600 g
syr Lučina
250 g
jemný tvaroh
1 hrnček
med
100 g
maslo
1 PL
citrónová šťava

Ostatné

trochu
marcipán
trochu
farbivo
1 hrnček
mandľové lupienky

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C a formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.
 
2.
Mrkvu najemno nastrúhame. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme vanilkovú esenciu, všetky suché ingrediencie, olej a na záver nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Hotové cesto vylejeme do formy a vložíme piecť na cca 70 minút do vyhriatej rúry.
3.
Medzitým si pripravíme krém. Lučinu vyšľaháme s tvarohom, vanilkovou esenciou, citrónovou šťavou a polovicou medu. Maslo vymiešame so zvyšným medom a obe zmesi zmiešame.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho rozkrojíme pozdĺžne na dve časti a prvú z nich natrieme 1/3 krému. Zvyšným krémom potrieme celú tortu a boky posypeme nasucho opraženými mandľovými lupienkami.
5.
Tortu môžeme nechať iba takú jednoduchú alebo ju ozdobiť marcipánovými mrkvičkami, zajačikom alebo inými ozdobami.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať