Pridať recept

Francúzska žemľovka s hrozienkami

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 ml
mlieko
200 ml
kyslá smotana
2 ks
vajce
1 ks
vanilkový lusk
1 KL
mletá škorica
2 PL
javorový sirup
1 ks
jablko
1 hrsť
hrozienka
1/2 ks
vianočka
trochu
maslo na vymastenie formy

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 180°C a zapekaciu misu vymastíme maslom. Jablko ošúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na jemné plátky. Rozprestrieme ich na dno zapekacej misy a posypeme polovicou hrozienok.
 
2.
Na jablká rovnomerne poukladáme plátky vianočky tak, aby tvorili súvislú vrstvu. V miske zmiešame mlieko, tvaroh, vajíčko, dužinu z vanilkového lusku, škoricu a javorový sirup.
3.
Touto zmesou zalejeme vianočku, posypeme ju zvyšnými hrozienkami a žemľovku dáme piecť na cca 25 minút do vyhriatej rúry.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!