Rebarborový koláč s mrveničkou
6
porcií
75
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Posýpka
120
g
nasekané mandle
110
g
jemné ovsené vločky
80
g
trstinový cukor
40
g
maslo
1
štipka
mletá škorica
Plnka
5
ks
rebarbora
80
g
trstinový cukor
4
PL
med alebo javorový sirup
postup
1.
Rúru si predhrejeme na 185°C a zapekaciu misu vymastíme maslom alebo olejom. Rebarboru očistíme, nakrájame na malé kocky a premiešame s medom (javorovým sirupom) a cukrom.
2.
Na panvici si opražíme nadrobno nasekané mandle. Pridáme maslo, keď je tekuté primiešame jemné ovsené vločky, cukor, štipku soli a mletú škoricu.
3.
Rebarborovú plnku navrstvíme do zapekacej misy, posypeme ju posýpkou a hotový koláč dáme piecť na cca 45 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.