Slivkový crumble koláčik
4
porcie
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Plnka
600
g
slivky
40
g
trstinový cukor
1
PL
maizena
3
PL
pomarančová šťava
2
PL
Grand Marnier
1
KL
vanilkový extrakt
Posýpka
100
g
ovsené vločky
150
g
celozrnná múka
50
g
mleté mandle
100
g
trstinový cukor
1
štipka
mletá škorica
100
g
rozpustené maslo
80
ml
biely jogurt
1
štipka
soľ
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a formičky vymastíme maslom alebo olejom.
2.
Slivky umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a zmiešame ich s cukrom, maizenou, Grand Marnier, pomarančovou šťavou a vanilkovým extraktom (namiesto neho môžeme použiť vanilkový cukor).
3.
V druhej miske zmiešame ovsené vločky, celozrnnú múku, mleté mandle, trstinový cukor, škoricu, štipku soli, rozpustené a už vychladnuté maslo a biely jogurt. Cesto premiešame prstami, ako keď pripravujeme posýpku.
4.
Zapekacie misky naplníme slivkovou zmesou, rovnomerne ich potrieme posýpkou a vložíme piecť na cca 20 minút do vyhriatej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.