Marinovaný losos so zeleninou
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
g
filety z lososa
40
g
mrkva
10
g
zeler
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
nasekaný kôpor
30
ml
biele víno
45
g
kryštálový cukor
50
g
morská soľ
postup
1.
Nakrájame mrkvu, zeler, kôpor a citrónovú kôru. Potom pridáme soľ a cukor a všetko rozotrieme na filetu lososa. Predtým ešte treba odstrániť kosť. Pri solení musíme zohľadniť hrúbku filety. Na prednej časti musí byť soli viac a na chvoste menej.
2.
Filetu zakryjeme jednou kuchynskou utierkou namočenou v bielom víne a marinujeme v chladničke asi 4 h.
3.
Potom lososa nakrájame, pričom použijeme špeciálny nôž s vrúbkovanou čepeľou, aby sa naň losos nelepil. Podávame so zeleninou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.