Pridať recept

Rebarborový koláč s cukrovou penou

ingrediencie

Cesto:

330 g
margarín
70 ml
mlieko
350 g
hladká múka
1 štipka
prášok do pečiva
170 g
cukor
1 balíček
vanilínový cukor

Pena:

5 ks
vaječný bielok
100 g
cukor
2 ČL
škrobová múčka
800 g
rebarbora

postup

1.
Margarín a vajce vymiešame do peny. Rúru vyhrejeme na 200 °C.
 
2.
Mlieko zohrejeme, pridáme múku, prášok do pečiva, cukor, vanilínový cukor a miešame až kým nevznikne kompaktná hmota. Nakoniec pridáme soľ a hmotu primiešame k vajcovej pene.
3.
Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili mastným papierom. Rebarboru očistíme, olúpeme, umyjeme a pokrájame na kúsky dlhé asi 3 cm, ktoré rovnomerne rozložíme na cesto.
4.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme cukor a škrobovú múčku. Penu ozdobne nastriekame alebo jednoducho rozotrieme na cesto s rebarborou. Pečieme asi 30 až 35 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastická rozlúčka s rebarborou
Rebarborová sezóna vrcholí a my sa s ňou rozlúčime takýmto fantastickým koláčikom.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.