Pridať recept

Tvarohová žemľovka

ingrediencie

400 g
sendvič
4 dl
mlieko
3 ks
vajce
120 g
práškový cukor
trochu
soľ
60 g
maslo
1/4 kg
tvaroh
20 g
hrozienka
trochu
citrónová kôra
podľa chuti
vanilkový cukor

postup

1.
Sendvič pokrájame na plátky. Do mlieka pridáme soľ a bielky a rozšľaháme. Cukor vymiešame so žĺtkami, tvarohom, postrúhanou citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom.
 
2.
Do vymasteného plechu dáme vrstvu plátkov sendviča, ktoré namáčame v pripravenom mlieku, pokropíme rozpusteným maslom, potrieme polovicou tvarohu, na to opäť plátky sendviča namáčame v mlieku, zvyšok tvarohu a navrch znova namáčané plátky sendviča.
3.
Pokropíme maslom a dáme zapiecť. Upečenú žemľovku posypeme vanilkovým cukrom. Podávame s kompótom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Najlepšia tradičná žemľovka: Plus 11 receptov na ďalšie vynikajúce nákypy zo staršieho pečiva
Staršie pečivo namáčané v sladkom mliečnom kúpeli vrstvené s obľúbeným ovocím a zapečené do ružovkastej...
Orechová žemľovka s vanilkovou omáčkou
Milovaná žemľovka 5x inak
5 tradičných i pomerne nezvyklých receptov na prípravu sladkej klasiky, ktorá podobne ako parené buchty či...
Slávnostné žemľovky
3 slávnostné žemľovky (nielen) na sviatočný deň
Skutočne výnimočné žemľovky, ktoré rozhodne musíte vyskúšať.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!