Pridať recept

Škvarkové placky

ingrediencie

300 g
polohrubá múka
150 g
zemiaky
20 g
droždie
trochu
mlieko
1 ks
vaječný žĺtok
podľa chuti
soľ
200 g
oškvarky
trochu
mleté čierne korenie
120 g
masť

postup

1.
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, žĺtok, uvarené a pretlačené zemiaky, posekané škvarky, soľ, korenie a vypracujeme cesto ako na buchty (polotuhé).
 
2.
Na teplom mieste ho necháme nakysnúť, potom ho na pomúčenom lopári vyvaľkáme asi na hrúbku 1 cm a okrúhlou formou vypichujeme krúžky, ktoré pečieme na horúcej masti z oboch strán.
3.
Podávame s kapustovou polievkou alebo s čajom s citrónom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať