Konfitovaný bôčik
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčový bôčik
2
litre
voda
podľa chuti
soľ
4
strúčiky
cesnaku
4
vetvičky
rozmarín
1
liter
masť
postup
1.
Bôčik naložíme do roztoku z 2 l vody, 80 g soli, 4 roztlačených strúčikov cesnaku a 4 vetvičiek rozmarínu. Necháme marinovať aspoň 24 h.
2.
Potom mäso opláchneme čistou vodou a vložíme do pekáča. Pridáme rozmarín a roztlačené strúčiky cesnaku z roztoku, v ktorom sa mäso marinovalo. Zalejeme rozpustenou masťou, prikryjeme a konfitujeme v rúre pri teplote 130 stupňov asi 3-5 h, aby bolo mäso mäkké.
3.
Potom bôčik preložíme do zapekacej misy a vrch zaťažíme nádobou, ktorá zapadá do zapekacej misy. Necháme v chladničke vychladnúť.
4.
Potom ho nakrájame na plátky a na suchej panvici opečieme dozlatista.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.