Plnený hroznový list
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
kg
baranie mäso
2
ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1,5
ks
žemľa
trochu
čerstvá mäta
1
ks
cibuľa
16
ks
hroznový list
1/2
dl
olej
1
dl
víno
100
g
paradajkový pretlak
trochu
mletá škorica
postup
1.
Mäso umyjeme, pokrájame, zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, vajcia, soľ, mleté korenie, postrúhanú cibuľu, mätu a všetko dobre premiešame.
2.
Hroznové listy umyjeme, dáme dva na seba a do stredu vložíme mleté mäso. Listy zvinieme, vložíme do rajnice, do ktorej sme dali olej, trochu podlejeme vodou a vínom a prikryté dusíme asi pol hodiny.
3.
Potom listy vyberieme, do šťavy pridáme rajčiakový pretlak, mletú škoricu, soľ a necháme prevrieť.
4.
Plnené listy uložíme na misu a polejeme šťavou. Podávame s dusenou ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.