Pridať recept

Plnený hroznový list

ingrediencie

1/2 kg
baranie mäso
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
1,5 ks
žemľa
trochu
čerstvá mäta
1 ks
cibuľa
16 ks
hroznový list
1/2 dl
olej
1 dl
víno
100 g
paradajkový pretlak
trochu
mletá škorica

postup

1.
Mäso umyjeme, pokrájame, zomelieme, pridáme namočenú a vytlačenú žemľu, vajcia, soľ, mleté korenie, postrúhanú cibuľu, mätu a všetko dobre premiešame.
 
2.
Hroznové listy umyjeme, dáme dva na seba a do stredu vložíme mleté mäso. Listy zvinieme, vložíme do rajnice, do ktorej sme dali olej, trochu podlejeme vodou a vínom a prikryté dusíme asi pol hodiny.
3.
Potom listy vyberieme, do šťavy pridáme rajčiakový pretlak, mletú škoricu, soľ a necháme prevrieť.
4.
Plnené listy uložíme na misu a polejeme šťavou. Podávame s dusenou ryžou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať