Pridať recept

Lekvárové tašky s makom

ingrediencie

1 kg
zemiaky
350 g
hrubá múka
trochu
soľ
1 ks
vajce
1/4 kg
slivkový lekvár
80 g
mak
80 g
práškový cukor
40 g
masť

postup

1.
Zemiaky uvarené v šupke olúpeme a pretlačíme. Pridáme vajce, soľ a vypracujeme cesto.
 
2.
Na pomúčenom lopári ho vyvaľkáme a vypichujeme krúžky, do ktorých dáme kúsok lekváru. Krúžky prehneme, dookola stlačíme, aby sa lekvár nevyvaril a dáme variť do vriacej vody.
3.
Uvarené vyberieme, pomastíme a posypeme mletým makom a cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Domáce pirohy s čerešňami
Pirohy mäkké ako vatička? Stačí vynechať túto jednu surovinu a nebudete ľutovať! Recept, ktorý sa osvedčil
Pirohy sú korunou našich stolov. Pripravujeme ich často na sladko i na slano. Ak sa vám cesto aj napriek všetkej...
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako
Pirohy áno, ale tatarčané? Kedysi jedlo chudobných, dnes už ich robí málokto! Bohatá plnka a cesto jemné ako vatička. Ak ich raz vyskúšate, iné robiť nebudete
Jemné cesto, bohatá plnka a chuť perfektná. Do cesta nejde vajce, ale tajomstvo spočíva v inej surovine, toto je ona!
TOP
Sladké pirohy s čučoriedkami
Žiadne vajce, žiadne zemiaky a pirohy mäkké ako vatička! Toto sú najlepšie pirohy na svete, iné už nerobím, dnes so sladkými plnkami
Sladký obed aj dezert v jednom! Úžasne jemné a mäkké sladké pirohy tak, ako ich máme najradšej.
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta
Už ste pirohy niekedy vyprážali? Neviem vysvetliť, aké dobré sú tieto vyprážané pirohy, celkom z iného sveta a absolútne fantastické
Bryndzové pirohy sú fantastické, ale tieto sú oveľa chutnejšie! Zvonka krásne chrumkavé, vo vnútri úžasne...
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Nikdy ho nepridávajte do pirohov! Budú tvrdé a nebudú chutiť tak, ako majú. Toto je tajomstvo mäkkých a chutných pirohov
Pirohy sú jedným z našich najobľúbenejších jedál. Radi ich pripravujeme na sladko alebo na slano. A hoci je...