Pečené zemiaky na cesnaku
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky
4
ks
cesnakové strúčiky
4
PL
olivový olej
1
zväzok
petržlenová vňať
2
PL
soľ
1/4
ČL
nové korenie
Pomôcky
trochu
alobal
postup
1.
Poukladáme do misky na pečenie dobre umyté a osušené zemiaky.
2.
Povrch zemiakov poprepichujeme špendlíkom a zemiaky zabalíme do alobalu.
3.
Potrieme ich zmesou oleja, pretlačeného cesnaku a korenia.
4.
Zemiaky pečieme prikryté 20 minút pri 250 °C, potom ich otočíme a znovu potrieme.
5.
Odkryté zemiaky dopečieme domäkka. Každý upečený zemiak krížom narežeme a zo spodku stlačíme, aby sa otvoril. Podávame ozdobené vňaťou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.