Pridať recept

Bravčová terina

6
porcií
100
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

100 g
sušená marhuľa
900 g
mleté bravčové mäso
1/2 ČL
mleté nové korenie
50 ml
koňak
3 PL
maslo
2 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnaku
200 g
údené mäso
200 g
slanina
1 zväzok
pažitka
1 zväzok
petžleňová vňať
1 hrsť
lístky šalvie
podľa chuti
soľ

postup

1.
Bylinky umyjeme a nasekáme nadrobno (pár lístkov šalvie odložíme bokom). Sušené marhule nakrájame na kocky. Mleté mäso dáme do misy a premiešame s korením, nasekanými bylinkami a koňakom. Misy prekryjeme potravinárskou fóliou a mäso necháme odležať cez noc v chladničke.
 
2.
Na panvici si rozpustíme lyžicu masla, prisypeme nasekanú cibuľku a restujeme 3 minúty. Pridáme trošku cesnaku a restujeme ďalej. Po chvíli panvicu stiahneme z ohňa a zmes pridáme spolu s údeným mäsom nakrájaným na kocky k mletému mäsu. Osolíme a všetko premiešame. Formu na terinu vymastíme maslom, na dno položíme odložené šalviové lístky a formu vyložíme plátkami slaniny, tak aby prečnievali cez okraje formy.
3.
Formu naplníme do polovice mäsovou zmesou, zľahka utlačíme, prisypeme marhule a nakoniec pridáme zvyšnú mäsovú zmes. Zmes zakryjeme vyčnievajúcou slaninkou a všetko prekryjeme alobalom. Do pekáča napustíme vodu, do nej postavíme formu a terinu pečieme v rúre predhriatej na 160 °C asi hodinu. Na záver vyberieme, zlejeme prípadnú šťavu, ktorá vznikla a dopekáme 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Filip Urbanič
Treba ísť von, nebáť sa vyskúšať to, makať, učiť sa, byť pokorný a vedieť prijať aj kritiku, odkazuje Filip Urbanič všetkým mladým kuchárom (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je „mladá puška" z Dánska a budúci šéfkuchár, Filip Urbanič.
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...