Čokoládová marlenka
12
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
100
g
maslo
3
PL
med
300
g
kryštálový cukor
1
KL
ocot
1
PL
sóda bikarbóna
2
ks
vajce
700
g
hladká múka
40
g
kakao
Krém
250
g
maslo
1
konzerva
Salko
2
balíčky
smotanový puding
600
ml
mlieko
4
PL
cukor
1
PL
kakao
postup
1.
Salko dáme variť na dve hodiny do hrnca s vodou. V druhom hrnci rozpustíme maslo, med a cukrom. V hrnčeku zmiešame sódu s octom a primiešame ich do hrnca spolu s maslom, medom a cukrom. Zmes miešame, až kým sa nevytvorí pena a nezhnedne. Potom ju odstavíme a primiešame múku zmiešanú s kakaom. S cestom musíme rýchlo pracovať.
2.
Rozdelíme ho na 7 rovnakých častí, ktoré rozvaľkáme na papieri na pečenie. Preložíme ich na plechy, poprepichujeme vidličkou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Každý plát pečieme pri teplote 170°C približne 5 minút.
3.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý puding. Necháme ho vychladnúť, primiešame maslo, kakao a Salko. Plnkou natrieme všetky pláty a uložíme ich na seba. Hotovú marlenku vložíme aspoň na jeden deň do chladničky, aby korpus zmäkol.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.