Mafiny s údeným mäsom a syrom
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
130
g
polohrubá múka
120
g
celozrnná múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
KL
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
1
štipka
muškátový oriešok
2
PL
olej
1
ks
vajce
250
ml
mlieko
200
g
údené mäso
2
PL
petržlenová vňať
300
g
strúhaný tvrdý syr
postup
1.
Údené mäso nakrájame na drobné kocky a opražíme v panvici na troške oleja. V miske zmiešame múku, soľ, kypriaci prášok do pečiva, korenie a muškátový oriešok.
2.
Mlieko zmiešame so zvyšným olejom a vajíčkom. Tekutú zmes primiešame do sypkej a vymiešame hladké cesto. Nakoniec primiešame opečené údené mäso a nasekanú petržlenovú vňať.
3.
Košíky na mafiny rozložíme na plech. Do 2/3 ich naplníme pripraveným cestom, posypeme syrom a vložíme piecť do rúry. Pečieme pri teplote 10°C približne 25 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.