Pridať recept

Praclíky s parmezánom

6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

260 g
hladká múka
1 KL
kypriaci prášok do pečiva
150 g
rastlinný tuk
70 g
syr Eidam
3 PL
biely smotanový jogurt
1 štipka
soľ
1 KL
mleté čierne korenie
40 g
nastrúhaný parmezán

postup

1.
Na kuchynskej doske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme na kocky nakrájaný rastlinný tuk, nastrúhaný eidam, biely jogurt, soľ, korenie a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň pol hodiny odpočívať.
 
2.
Z cesta rozvaľkáme valčeky, vytvarujeme z nich praclíky a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich nastrúhaným parmezánom a vo vyhriatej rúre upečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať