Pridať recept

Rizoto s vínom a udeným lososom

4
porcie
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
cibuľa
1 ks
pór
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
olivový olej
2 poháre
lepkova ryža
1 pohár
suché biele víno
3 poháre
zeleninový vývar
1 podľa chuti
soľ
1 podľa chuti
mleté čierne korenie
150 g
údený losos
8 PL
strúhaný parmezán

postup

1.
V hlbokej panvici osmažíme nadrobno pokrájaný cesnak a pokrájanu cubuľu a pór. Smažíme 4-5 minút. Dáme na vyššiu teplotu a pridáme ryžu. Za stáleho miešania smažíme 2 minúty. Nalejeme víno a miešame 3-4 minúty.
 
2.
Postupne po pol hrnčeku začneme prilievať vývar. Miešame a varíme kým je ryža scjopná absorbovať tekutinu. Asi 15-18 minút. Potom stiahneme z platne, osolíme a okoreníme.
3.
Pridáme na plátky nakrájany losos a parmezán. Prikryjeme a necháme odstáť. Potom odkryjeme 3-4 minúty pred podávaním.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Cibuľačka
Dokonalý zážitok z polievky: Pripravte si poctivú cibuľačku
Dobrá cibuľová polievka prináša chutnú fúziu slanej chuti mäsového vývaru a sladkosti karamelizovanej cibule...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Odteraz budete cibuľu krájať vždy takto. Zaručene bez sĺz!
Dostala som skvelý tip, ako nakrájať cibuľu bez plaču.