Pridať recept

Dusené baranie mäso

ingrediencie

600 g
baranie mäso
60 g
maslo
30 g
hladká múka
3 dl
voda
podľa chuti
soľ
300 g
zemiaky
trochu
petržlenová vňať
1 ks
bobkový list
5 ks
celé čierne korenie
2 ks
cibuľa
1 ks
klinčeky

postup

1.
Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kocky a posolíme. Do rajnice dáme maslo, a keď zružovie, rýchle na ňom opečieme mäso, ktoré po opečení vyberieme.
 
2.
Múku upražíme do zlata, zalejeme asi 3 dl vody, dobre zamiešame, prevaríme a pridáme opečené mäso, celé korenie, bobkový list, klinček, petržlenovú vňať, cibuľu, častejšie pomiešame a dusíme asi 1,5 h.
3.
Potom pridáme očistené zemiaky pokrájané na krížalky, dusíme a občas opatrne pomiešame, aby sa zemiaky neporušili.
4.
Keď sú už zemiaky a mäso mäkké, cibuľu a koreniny vyberieme. Hotové jedlo dáme na hlbšiu misu a podávame horúce.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať