Artičoky s pažítkovým dipom
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
artičoky
1
štipka
soľ
trochu
citrónová šťava
150
g
smotanový jogurt
2
PL
slnečnicový olej
4
PL
biely vínny ocot
2
ks
vajce na tvrdo
2
strúčiky
šalotka
2
PL
pokrájaná pažitka
2
ks
francúzska bageta
postup
1.
Artičoky umyjeme, stopky odrežeme, spodky plodov rovno skrojíme a konce plodových listov obstriháme. Artičoky varíme 25 minút vo väčšom množstve slanej vody, do ktorej sme pridali citrónovú šťavu.
2.
Jogurt, olej a ocot dobre vymiešame. Dip osolíme a okoreníme mletým čiernym korením.
3.
Vajcia olúpeme a posekáme najemno. Cibuľu ošúpeme, pokrájame na malé kocky a spolu s kúskami vajec zamiešame do dipu. Nakoniec dip ochutíme pokrájanou pažítkou.
4.
Uvarené artičoky vyberieme z vody, necháme odkvapkať a rozložíme na 4 taniere. Pokrm konzumujeme tak, že artičoky obtrhávame a ponárame do dipu. Podávame s bagetkami nakrájanými na kolieska.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.