Sedliacke pečené
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové mäso
podľa chuti
soľ
2
strúčiky
cesnaku
1
ks
cibuľa
postup
1.
Mäso (pliecko alebo krkovičku) umyjeme a pripravíme na pečenie.
2.
Cesnak rozotrieme so soľou, vložíme do pekáča a pridáme cibuľu. Keď je mäso chudé, pridáme bravčovú masť. Podlejeme vodou a prikryté pečieme za častého polievania.
3.
Mäso dopečieme bez pokrývky, aby dostalo peknú zlatistú farbu.
4.
Upečené vyberieme, pokrájame a polejeme šťavou. Podávame so zemiakovými knedľami a upraženou cibuľkou, kyslou kapustou alebo šalátom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.