Pridať recept

Utopenec

ingrediencie

1 kg
špekáčiky
200 ml
ocot
200 ml
voda
1 KL
soľ
1 PL
cukor
3 ks
bobkový list
1 štipka
mleté čierne korenie
2 ks
cibuľa
1 ks
kápia
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
feferónka

postup

1.
Vodu spolu s octom prevaríme spolu s bobkovým listom, cukrom, feferónkou a cesnakom. Cibuľu očistíme a nakrájame na plátky spolu s kápiou. Prilejeme horúci vývar, aby zelenina zmäkla.
 
2.
Špekáčiky zbavíme šupky alebo kože, trošku ich nakrojíme a uložíme do sklenenej fľaše. Zalejeme ich pripraveným vychladnutým nálevom a vložíme do chladničky aspoň na 5 dní.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.