Pridať recept

Pivné rohlíky

ingrediencie

3,5 hrnčeky
polohrubá múka
1 ks
vajce
1 PL
mlieko
1 ČL
soľ
1 hrnček
svetlé pivo
3/4 kocka
droždie
1 dl
olej
podľa chuti
hrubá soľ na posypanie
podľa chuti
rasca na posypanie

postup

1.
Z trošky zohriateho piva a droždia si pripravíme kvások, ktorý vlejeme do stredu zmesi vytvorenej z osolenej múky a necháme chvíľku kysnúť. Keď sa na kvásku začnú robiť bublinky, prilejeme zvyšné pivo, olej, žĺtok a zmes vypracujeme na cesto, ktoré následne necháme vykysnúť asi 40 minút.
 
2.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a rozdelíme na 12 častí. Každú jednu časť spracujeme na malé bochníky, ktoré rozvaľkáme na placky, tie postupne zrolujeme na rohlíky. Vložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Rohlíky potrieme rozšľahaným mliekom a štipkou soli. Na záver môžeme posypať hrubou soľou a rascou.
3.
Rohlíky vložíme do predhriatej rúry na 200 °C a po 5-7 minútach prepneme rúru na teplo-vzdušnú a pečieme do zlatista.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
17.1.2019 17:17 | |
+0 -3
dalšia češka,,,,,,,rožky alebo pečivo po slovensky...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!