Pridať recept

Mandľová roláda s tvarohom a jahodami

6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

5 ks
vajce
110 g
mleté mandle
110 g
kryštálový cukor

Plnka

250 g
jemný tvaroh
200 g
maslo
podľa chuti
práškový cukor
250 g
čerstvé jahody

postup

1.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Pridáme pomleté mandle a zľahka vmiešame sneh vyšľahaný z bielkov. Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Dáme ho piecť do vyhriatej rúry na približne 15 minút. Pečieme ho pri teplote 200°C.
 
2.
Upečený korpus vyberieme, necháme ho trochu vychladnúť a potom ho zvinieme.
3.
Medzitým si vymiešame maslo s cukrom podľa chuti a tvarohom. Korpus rozvinieme, natrieme plnkou, poukladáme naň očistené jahody a naspäť ho zvinieme. Vložíme ho najlepšie na noc odležať do chladničky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať