FOTORECEPT: Jablkovo pudingový koláč
6
porcií
37
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
cesto
3
ks
vajcia
90
g
kryštálový cukor
1
PL
vlažná voda
90
g
hladká múka
1/2
balíček
prášok do pečiva
plnka
4
ks
jablko
1
PL
cukor
1
PL
mletá škorica
hrozienka
1
balíček
Zlatý klas
Ostatné
kyslá smotana
vanilkový cukor
postup
1.
celé vajcia vyšľaháme spolu s cukrom do peny, šľaháme až kým nezväčší dvojnásobne svoj objem, potom pridáme lyžicu vody a nakoniec múku s práškom do pečiva, cesto dáme do formy alebo malého plechu, pečieme na 160°C asi 12 minút...
2.
jablká očistíme a nakrájame, pridáme cukor, škoricu, hrozienka, podlejeme troškou vody a podusíme až do zmäknutia jabĺk
3.
Zlatý klas, alebo vanilkový puding rozmiešame v 3 dl vody a vylejeme k jablkovej zmesi, uvaríme... ak jablká pustia veľa šťavy použijeme menej vody a cukor pridáme podľa kyslosti jabĺk
4.
vychladnutú jablkovú plnku dáme na korpus a necháme v chladničke dobre vychladiť
5.
potom potrieme kyslou smotanou zmiešanou s vanilkovým cukrom a posypeme grankom, kakaom alebo čokoládou
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Paulapa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.