Jahodový koláč s posýpkou
8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
300
g
hladká múka
300
g
polohrubá múka
200
g
práškový cukor
150
g
maslo
3
ks
vajce
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
225
ml
mlieko
2
kg
jahody
Posýpka
200
g
hrubá múka
200
g
cukor
100
g
maslo
postup
1.
Múku preosejeme s práškovým cukrom a spracujeme s vychladnutým, na kocky nakrájaným maslom, so žĺtkami, a vanilínovým cukrom. Vymiesime hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. V chladničke môže odpočívať aj cez noc.
2.
Cesto rozvaľkáme a pomocou valčeka ho preložíme na plech. Na cesto rovnomerne poukladáme očistené a na menšie kúsky nakrájané jahody. Posypeme ich posýpkou pripravenou z múky, cukru a masla. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a dáme ho piecť.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.