Pridať recept

Jahodový koláč s posýpkou

8
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

300 g
hladká múka
300 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
150 g
maslo
3 ks
vajce
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
225 ml
mlieko
2 kg
jahody

Posýpka

200 g
hrubá múka
200 g
cukor
100 g
maslo

postup

1.
Múku preosejeme s práškovým cukrom a spracujeme s vychladnutým, na kocky nakrájaným maslom, so žĺtkami, a vanilínovým cukrom. Vymiesime hladké cesto, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. V chladničke môže odpočívať aj cez noc.
 
2.
Cesto rozvaľkáme a pomocou valčeka ho preložíme na plech. Na cesto rovnomerne poukladáme očistené a na menšie kúsky nakrájané jahody. Posypeme ich posýpkou pripravenou z múky, cukru a masla. Koláč vložíme do vyhriatej rúry a dáme ho piecť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Broskyňovo-ostružinový kysnutý koláč s posýpkou
20 receptov na koláče s posýpkou: Takto pripravíte tú najlepšiu posýpku krok za krokom, úžasne jemná a zároveň chrumkavá
Ovocné, makové aj tvarohové! Zbierka obľúbených koláčov s chrumkavou posýpkou na jednom mieste aj tip, ako...
12 overených spojení sviežeho tvarohu a sladkého ovocia
Vybrali sme 12 tvarožníkov, ktoré musíte vyskúšať!
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Nepečené jahodové zákusky hotové za pár minút
Nepečené jahodové zákusky: Tieto sú krásne, a pritom super jednoduché
Kto má rád jahody a sladko-svieže krémy, skrátka musí ochutnať tieto vynikajúce nepečené maškrty.
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...