Pridať recept

Maďarský guláš so zemiakmi

ingrediencie

600 g
hovädzia nožina glejovka
30 g
masť
50 g
slanina
1 ks
cibuľa
1 KL
mletá červená sladká paprika, trocha pálivá mletá paprika
2 ks
mrkva
2 ks
rajčiak
1 ks
zelená paprika
1 PL
hladká múka
podľa chuti
zemiak
podľa chuti
soľ, mleté korenie

postup

1.
Mäso pokrájame na rovnaké kúsky. Na masti a slanine pokrájanej nadrobno opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme sladkú a pálivú papriku a hneď zalejeme polievkou alebo vývarom z kostí.
 
2.
Dbáme na to, aby sa cibuľa nepripálila. Potom pridáme pokrájané mäso, mrkvu, rajčiaky a zelenú papriku, osolíme, okoreníme a pomaly dusíme.
3.
Počas dusenia podlievame. Keď je mäso mäkké, pridáme múku, opražíme, podlejeme vodou a znovu dusíme. Nakoniec pridáme osobitne uvarené zemiaky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať