Pridať recept

Rýchly kysnutý koláč bez kysnutia

ingrediencie

500 g
hladkej múky
1 ks
kocka čerstvého droždia 42g
100 ml
oleja
300 ml
vlažného mlieka
2 PL
jemný kryštálový cukor
1 štipka
soli
trochu
sody bicarbony

ďalej potrebujeme

Mrvenička

trochu
hrubej múky
trochu
strúhanky
trochu
práškového cukru
trochu
masla alebo Hery

Ešte potrebujeme

podľa chuti
ovocie
1 balíček
vanilkový cukor ak koláč pečiem so slivkami posypem vanilkovym aj škoricovým cukrom

postup

Expresný koláč s droždím, ktorý nepotrebuje kysnúť. 

1.

Z múky, mlieka, oleja, cukru, droždia, sódy bikarbóny a soli si vymiesime cesto. 

 
2.

Cesto hneď položíme na vymastený plech a roztlačíme rukami na celé dno.

3.

Poukladáme ovocie podľa chuti, posypeme vanilkovým cukrom a mrveničkou, ktorú si pripravíme z múky, strúhanky, cukru a masla.

4.

 Pečieme približne 25-30 minút pri teplote 180˚C.

5.

Dobrú chuť! 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať