Krémeš s mandľovými lupienkami
30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
lístkové cesto
1
liter
voda
1
liter
mlieko
7
ks
vajcia
25
PL
kryštálový cukor
200
g
gustin DrOetker
5
PL
hladká múka
hrstí
mandľové lupienky
postup
1.
Lístkové cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Každú z nich rozvaľkáme na veľkosť 25x 35 cm a dáme upiecť. Jednu časť cesta možeme pred pečením jemne narezať na kocky. Takto si potom uľahčíme krájanie krémeša.
2.
Príprava krému: V hrnci spolu zohrejeme 1 L vody a 800 ml mlieka. V osobitnej nádobe spolu vymiešame 7 žĺtok s 15 pl cukru, k tomu pridáme gustín, múku a 2 dcl mlieka. Zmes pridáme k zohriatemu mlieku s vodou a varíme ako puding kým nezhustne. Odstavíme a necháme vychladnúť.
3.
V osobitnej miske vyšľaháme sneh z bielok a 10 pl cukru. Za stáleho miešania mixérom ho postupne po lyžičkách pridávame k uvarenému krému.
4.
Na tácku dáme upečený plát lístkového cesta, nanesieme krém, posypeme mandľovými lupienkami a prikryjeme druhým plátom, ktorý sme pred pečením jemne narezali na kocky. Ozdobíme práškovým cukrom
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.