Kapustnica
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
kyslá kapusta
200
g
varené údené mäso
2
ks
cibuľa
2
PL
sadlo
4
ks
zemiaky
3
PL
hladká múka
1,2
litre
kurací vývar
3
PL
krupicový cukor
3
PL
mletá červená paprika
2
ks
bobkový list
1
štipka
drvená rasca
1
štipka
mletá štipľavá červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
V hrnci si rozpustíme sadlo, vysypeme nadrobno nakrájanú cibuľu a opekáme ju do sklovita. Prisypeme drvenú rascu, mletú papriku (môžeme aj štipku štipľavej červenej papriky), hladkú múku a vymiešame ružovú zmes. Všetko zalejeme studeným kuracím vývarom a dobre vyšľaháme metličkou.
2.
Kyslú kapustu precedíme (nálev si ale odložíme), pokrájame a pridáme do vývaru aj s 1/3 kyslého nálevu. Z ostatným nálevom na konci môžeme dochutiť chuť polievky. Pridáme bobkové listy, vložíme zemiaky pokrájané na kocky a varíme na miernom ohni, pokiaľ nezmäknú zemiaky.
3.
Na záver pridáme údené mäso nakrájané na menšie kúsky, vytiahneme bobkové listy, dochutíme soľou a korením, prípadne dosladíme cukrom. Podľa chuti môžeme podávať s lyžicou kyslej smotany. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.