Pridať recept

Šišky zo zemiakového cesta

ingrediencie

42 g
kvasnice
400 g
uvarené zemiaky
1 PL
cukor
250 ml
mlieko
60 g
roztopené maslo
500 g
polohrubá múka
3 ks
žltka
1 ČL
nastrúhaná citrónová kôra
1 PL
um
štipiek
soľ

na obalenie

podľa chuti
škoricový cukor

na vysmážanie

olej

postup

Nadýchané pampúšiky...

1.

Uvarené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme múku, štipku soli, rozpustené maslo, postrúhanú citrónovú kôru, kvások - ktorý sme si pripravili z mlieka jednej polievkovej lyžice múky a čerstvého droždia. 

 
2.

Na záver primiešame žĺtky, um a vypracujeme nelepivé cesto, ktoré necháme na teplom mieste 1 hodinu odpočívať.

3.

Po hodine cesto preložíme na pomúčenú doskua povykrajujeme šišky, šišky môžme aj naplniť ľubovolnou plnkou a vysmážame ich na rozpálenom oleji. Ešte horúce položíme na papierový obrúsok aby sme sa zbavili prebytočného tuku a obaľujeme v škoricovom cukre:-)

4.

Šišky vysmážame v dostatočnom množstve oleja, musia plávať. Najskôr ich vložíme do rozpáleného oleja, prikryjeme pokrievkou a pomalej chvílke otočíme a už smažíme bez pokrievky, takto budú šišky krásne nadýchané a s krásnou čiarkou cez stred:-)

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
severna
3.2.2015 23:29 | |
+13 -12
tak skus bez komentara vyprazat sisky na detailoch
severna
24.1.2015 00:05 | |
+16 -18
na vysmazanie trocha oleja a potom ze-musia plavat.....
Stanci15
2.2.2015 10:33 | |
+29 -14
toto sú také detaily...každý vieme ako vyzerá vysmážanie šišiek... načo to komentovať?
Podobné články
TOP
Šišky s jahodovým džemom
Už teraz trhajú rekordy! Expresné šišky na počkanie a bez kysnutia, ak pridáte túto surovinu, nebudú vôbec mastné
Hoci klasické šišky zahŕňajú droždie, poznáme aj ich rýchlu alternatívu – bez kysnutia. Nielenže sú...
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...