Čokoládový koláč s kokosovým krémom
8
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
hrnčeky
polohrubá múka
1
hrnček
kryštálový cukor
1
hrnček
mlieko
1/2
hrnček
olej
1
balíček
vanilkový cukor
2
ks
vajce
2
PL
kakao
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
Krém
500
ml
mlieko
2
balíčky
kokosový puding
125
g
maslo
100
g
práškový cukor
250
ml
kyslá pochúťková smotana
Čokoládová poleva
150
g
čokoláda
70
g
stužený tuk
trochu
strúhaný kokos
postup
1.
V hlbšej miske zmiešame polohrubú múku, kryštálový a vanilkový cukor, mlieko, olej, vajíčka, kakao a kypriaci prášok do pečiva. Vymiešame hladké cesto, ktoré nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Korpus pečieme pri teplote 175°C približne 25 minút.
2.
Medzitým si z mlieka a kokosového prášku uvaríme hustý puding. Maslo vymiešame s cukrom a postupne k nemu primiešame vychladnutý puding a kyslú smotanu. Nakoniec primiešame trochu strúhaného kokosu.
3.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho rozkrojíme na dve časti a spojíme ich kokosovým krémom. Vrch korpusu polejeme roztopenou čokoládovou polevou a posypeme strúhaným kokosom. Hotový koláč vložíme na noc do chladničky.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.