Mandľový koláčik
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
žĺtok
150
g
práškový cukor
150
g
hladká múka špeciál
1/2
ks
citrón
100
g
masť
1
štipka
kypriaci prášok do pečiva
30
g
mandľové lupienky
postup
1.
Žĺtky vymiešame s husacou masťou a práškovým cukrom. Primiešame citrónovú šťavu, kôru a vymiešame hustú penu. Nakoniec vmiešame múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
2.
Plech vymastený tukom a vysypaný múkou naplníme cestom, posypeme ho mandľovými lupienkami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pri teplote 180°C koláč pečieme cca 25 minút.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.