Pridať recept

Francúzsky pečený puding

ingrediencie

250 ml
smotana
250 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vanilkový lusk
4 ks
vaječný žĺtok
160 g
krupicový cukor
1 PL
instantná káva

postup

1.
Rúru dáme vyhriať na 160°C. Do hrnca nalejeme obe smotany a dužinu z vanilky. Zohrejeme ju pod bod varu a odstavíme z ohňa. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru na tuhú penu. Prilejeme vanilkovú smotanu a premiešame.
 
2.
Hmotu nalejeme do kastróla a na miernom ohni približne 6 minút miešame. Vmiešame instantnú kávu a necháme ju rozpustiť.
3.
Hotovú zmes nalejeme do zapekacích misiek, vložíme ich do plechu s vodou a dáme piecť. Pečieme približne 20 minút a hotové pudingy necháme vychladnúť. Pred podávaním ich posypeme cukrom a dáme zapiecť pod gril.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať