Pridať recept

Sviečkovica s hubami

4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 PL
olivový olej
500 g
hovädzia sviečkovica
1 podľa chuti
soľ
1 štipka
mleté čierne korenie
300 g
miešané lesné huby
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
petržlen
125 ml
suché biele víno

postup

1.
Rozpálime olej. Mäso okoreníme a osolíme. Smažíme 10-15 minút, aby bolo zvonka opečené a v nútri šťavnaté. Stiahneme z platne a dáme do rúry. Do tejto panvice dáme do zvyšného oleja huby, cesnak a petržlen a posmažíme 8-10 minút. Tak aby huby zmäkli. Prilejeme víno počkáme kým sa odparí. Okoreníme a osolíme.
 
2.
Mäso pokrájame na plátky a polejeme hubovou šťavou. Mäso môžme mať vnútri rúžove, alebo ho prepečieme do hĺbky.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Spracovanie húb
Tipy a triky, ako spracovať huby
Táto jeseň hubárom praje. Z príjemnej prechádzky lesom si môžete odniesť poriadnu výslužku. Prinášame...
Fotorecept: Hubník - hubový koláč
3 skvelé recepty na voňavé hubové koláče
Boli ste na hubách? A už ste prejedený hubovej polievky, či vysmážaných bedlí? Upečte si chutný hubový koláč.
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
Mladé a zdravé huby škoda sušiť. Naložte ich do pohárov!
Zopár tipov a rád, ako správne sterilizovať lesné huby.
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...